Bepaal het juiste moment
Leefstijl
Leefstijl
2 min

Dít is het juiste moment om ergens mee te starten!

2 min

Iets wat veel zich afvragen is wat nou het juiste moment is om ergens mee te starten. Of het nou gaat om het stoppen met roken (want het is binnenkort kerst/vakantie/mijn verjaardag/de sterfdag van mijn hamster), het starten van je eigen bedrijf (want ik ben nergens echt een expert in/ik kan niets echt goed/ik heb geen geld/ik moet eerst nog ervaring opdoen), aan kinderen te beginnen (want je wilt eerst nog die studie doen/veel feesten/reizen/een huis kopen/een betere baan) of om het omgooien van jouw voedingspatroon (want je mag heus nog wel even genieten van jouw vakantie/verjaardag/jouw kat's verjaardag voordat je álles moet opgeven - wat trouwens helemaal niet hoeft). Het is nooit het juiste moment om te starten!

Volgens de moeder van Marie Forleo is alles uitvogelbaar

Begin 2021 las (of eigenlijk luisterde) ik het boek Alles is uitvogelbaar (van Marie Forleo). Voel jij ook wel eens de twijfel of je de dingen die je wilt doen wel kunt? Of denk je dat de dingen die jij wilt bereiken toch niet gaan lukken? En voel je je eigenlijk niet echt een expert, genoeg ervaren of slim genoeg? Daarnaast zie jij overal grote beren op de weg? Wait no longer, bestel dit boek en laat je inspireren.

Start voordat je er klaar voor bent

Marie Forleo neemt je mee in haar reis van toen naar nu. Ze vertelt over de tijd dat ze van baan naar baan hopte (zó herkenbaar!) en maar hoopte 'dat dit het dan was' (story of my life). Toch verveelde ze zich altijd weer na verloop van tijd en ging ze weer wat anders doen. Tot ze het begrip lifestyle coaching voorbij hoorde komen. Ze besloot het roer volledig om te gooien en zich daar volledig op te storten. Inmiddels is Marie wereldwijd bekend en heeft tienduizenden volgers. Haar reis naar het leven dat zij nu heeft was zeker niet zonder slag of stoot, maar haar verhaal geeft wel supergoed weer dat als je er vol voor gaat het meeste écht mogelijk is.

Waarom het herkenbare verhaal van Marie Forleo mij zo aanspreekt

In haar boek vertelt zij over haar verleden als danser. Marie vond hiphop dansen fantastisch, maar vond zichzelf bij lange na niet zo goed als 'de rest'. Toch werd zij dankzij haar passie en energie voor het vak gevraagd danscoach te worden. Uiteindelijk heeft zij het zelfs zo ver geschopt dat ze in videoclips danste en een flinke carrière in de hiphop wereld heeft opgebouwd. Zoals zij zegt: alles is uitvogelbaar. Oftewel: waar een wil is is een weg. Uiteindelijk is er echt een oplossing voor de dingen die jij graag wilt. One way or the other. Dus, geef niet op en zoek de weg die bij jou past. Uiteindelijk vind je die echt en ga jij écht jouw einddoel halen.

Wanneer is dan het juiste moment om ergens mee te starten?

Een van de allerbelangrijkste lessen die ik het afgelopen jaar heb geleerd is: Start before you're ready, want je zult er echt nooit klaar voor zijn. Er is altijd wel weer een reden om het niet te doen, om het nóg perfecter te maken, om nóg meer uit te zoeken.... De boodschap van Marie Forleo is dan ook heel helder en laat er echt geen gras over groeien. Gewoon doen!

Hoe zet je die eerste stap naar een vegan voedingspatroon?

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij die eerste stap naar verandering? Dan is vandaag de beste tijd om er mee te starten. Kies een recept en ga ervoor!


Reacties
Categorieën