Warme vegan havermout
Recepten
Recepten
1 min

Morningboost nodig? Dit ontbijtje is dan precies wat je zoekt.

1 min


Op koude dagen vind ik het extra lekker om een schaaltje havermout te eten als ontbijt. Havermout is een super voedzaam ontbijt vol met vezels en koolhydraten. Dit geeft je veel energie en scoort daarom hoog op de ladder van beste ontbijtjes om de dag mee te starten. Wat ik zo lekker vind is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Je kunt de toppings gebruiken die jij lekker vindt en het zo zoet of romig maken als voor jou fijn is.

Basis recept voor warme (vegan) havermout

Vul het recept dat je hieronder kunt vinden vervolgens aan met de ingrediënten die jij lekker vindt. Voor de plantaardige melk kun je elke variant kiezen. Ik ben een groot fan van havermelk omdat die de havermout extra smeuïg maakt. Doe hier nog een klein scheutje kokosmelk bij en je mag mij er ’s nachts voor wakker maken. In dit recept gebruik ik een geprakte banaan om de havermout mee te zoeten, maar je kunt natuurlijk ook wat zoetstof of een andere zoetmaker toevoegen. Helemaal niet extra zoeten kan natuurlijk ook.

Bereid je havermout in de magnetron of in een pan?

Het maakt niet uit hoe je de havermout bereidt. Ik maak het zelf altijd in een pannetje. Al roerend kan ik dan bepalen wat voor mij de gewenste dikte is. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen dit in de magnetron te bereiden.

Ingrediënten

  • 50 gram havermout
  • 200 ml plantaardige melk
  • 1 geprakte rijpe banaan (of een andere zoetstof)


Recept

  1. Magnetron Voeg de ingrediënten toe aan een schaaltje en roer goed door. Zet voor 2-3 minuutjes in de magnetron. Roer tussendoor even door. Let op dat de magnetron niet te hoog staat!
    Pan Voeg de ingrediënten toe aan een pannetje en breng het langzaam aan de kook. Zet het vuur lager en blijf roeren tot het mengsel dik wordt.
  2. Top je havermoutje af met de ingrediënten die jij lekker vindt. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren! Kies bijvoorbeeld voor wat fruit, kokossnippers en een paar druppels vanille. En probeer ook eens een zelfgemaakte jam.

Wil je graag een eiwitrijk ontbijt?

Voeg dan een schepje eiwitpoeder toe aan de ingrediënten. Let wel op! Het mengsel wordt dan een stuk dikker, dus vergeet niet om extra vocht toe te voegen!


Reacties
Categorieën