Gezonde, suikervrije frambozenjam
Recepten
Recepten
1 min

Deze simpele & suikervrije frambozenjam wil je nu proberen

1 min

Vroeger at ik regelmatig jam, jij ook? Lekker wat frambozenjam op een croissantje of een broodje met kaas én jam! Smullen toch. Anyway, ik had er laatst weer enorm veel zin in, dus leek het me leuk zelf eens een suikervrije jam te maken. Hoe moeilijk kan het zijn toch?

Guiltyfree genieten van suikervrije jam

Omdat er vaak redelijk wat suiker en toegevoegde bende in een potje jam zit, bedacht ik deze variant. Het is supermakkelijk om een gezonde en suikervrije variant van jam te maken. Ik had eerlijk gezegd geen flauw idee dat het zo simpel was, tot ik het voor de eerste keer maakte. Gooi wat (diepvries)fruit in een pannetje, doe er een beetje water bij en kook het. Voeg chiazaden toe, laat het indikken en voilá. Een kind kan de was doen. Je eigen overheerlijke én gezonde variant van jam!

Tip: Je kunt deze jam natuurlijk toevoegen aan allerlei recepten. Ik eet het zelf heel graag als topping bij mijn overnight oats of op verse pancakes op de zondagochtend. Genieten!

Ingrediënten voor een potje frambozenjam

  • 300 gram diepvries frambozen
  • 2,5 eetlepels chiazaden
  • een beetje zoetstof naar smaak

Recept

  1. Doe de frambozen met 2 eetlepels water in een pannetje en breng aan de kook.
  2. Roer regelmatig door en laat een aantal minuten op laag vuur doorpruttelen tot de frambozen zacht geworden zijn.
  3. Prak de frambozen en voeg de chiazaden toe.
  4. Kook nog een aantal minuten door op laag vuur. Blijf heel regelmatig doorroeren!
  5. Voeg tenslotte de zoetstof toe aan het mengsel en haal het pannetje van het vuur. Let op dat je niet te veel zoetstof toevoegt! Doordat dit zo geconcentreerd is wordt het al snel véél te zoet. Dat willen we natuurlijk ook niet.
  6. Laat de jam tenslotte nog even staan om in te dikken. Als de frambozenjam wat is afgekoeld kun je het in een potje doen of meteen opeten natuurlijk!

Je kunt de suikervrije jam een week in de koelkast bewaren.


Reacties
Categorieën