4 dingen waar een coach jou bij kan helpen
Leefstijl
Leefstijl
1 min

4 dingen waar een coach jou bij kan helpen

1 min

Misschien heb je er wel eens over nagedacht, maar uiteindelijk toch niet gedaan. Je vraagt je namelijk af wat het je eigenlijk op gaat leveren en daarnaast kost het ook nog eens behoorlijk wat geld.

Wat levert een coach je op?

Een coach helpt jou bij het in gang zetten van verandering. Bij het bewust worden van de dingen die je zelf niet ziet. Je hebt er een blinde vlek voor. Een coach helpt jou bij het verkrijgen van inzichten die je zelf wellicht niet (snel) zou hebben opgedaan. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer redenen om jezelf een coach te gunnen.

Een coach geeft jou steun

En de stok achter de deur die jij nodig hebt om jouw doelen te behalen. Als jij even niet meer weet hoe je verder moet is jouw coach daar om jou dat zetje te geven, naar je te luisteren, je van advies te voorzien en om jou in te laten zien welke stap je kunt zetten om verder te komen.

Je wordt je veel bewuster van jouw eigen gedrag

En de valkuilen waar je onbewust instapt. Je leert beter te reflecteren op jezelf en komt daardoor tot mooie inzichten die jou verder kunnen helpen. Voor sommige dingen heb je een blinde vlek en een coach kan je helpen die weer te zien. Op deze manier leer je jouw eigen patronen herkennen en kun je deze zelfs veranderen.

Je leert nieuwe tools waarmee je verder komt.

Een coach geeft jou geen kant en klare oplossing voor jouw vragen, maar geeft jou de tools die je nodig hebt om verder te komen. Je leert nieuwe dingen die jij in de toekomst weet toe te passen in jouw leven. Denk hierbij aan het creëren van nieuwe gewoontes, het opdoen van meer kennis over gezonde voeding en het leren omgaan met situaties die je moeilijk vindt.

Je investeert in jezelf

De kosten voor een coachtraject lijken soms hoog en daarom is het goed stil te staan bij wat het je oplevert. Welke kosten voorkom je door wél dat coachtraject te doen, door wel aan een gezonde relatie met voeding te werken, door wél een gezonde leefstijl te creëren? Je maakt jezelf in zekere zin beter en dat zorgt voor grotere weerbaarheid, een betere gezondheid en uiteindelijk minder kosten.

Gun jij jezelf een voedingscoach?

Veel mensen vinden een coach al snel te duur, vragen zich af wat het ze gaat opleveren of denken dat ze het zelf ook wel kunnen en geen coach nodig hebben. Maar is het niet veel belangrijker het jezelf wél te gunnen? Die steun, die stok achter de deur, een sparringspartner, iemand die jou helpt jouw doelen te halen?

Gun jezelf die leefstijlverandering mét coach en stel jouw gezondheid niet langer uit. Ben je benieuwd wat ik daarin voor jou zou kunnen betekenen? Vraag dan meteen een gratis kennismakingsgesprek aan 😊 Ik kijk ernaar uit!

Reacties
Categorieën