Zelfgemaakte gezonde elektrolytendrank
Recepten
Recepten
1 min

Hoe maak je een elektrolytendrank: simpel en gezond

1 min

Na een intensieve workout of een warme dag is het belangrijk om je lichaam te hydrateren en de verloren elektrolyten aan te vullen. Een gezonde electrolytendrank is de perfecte manier om dit te doen. Met ingrediënten als water, vers sinaasappelsap, limoensap, agavesiroop en een snufje zeezout creëer je een drankje dat bijdraagt aan jouw herstel, of je nu aan het sporten bent of gewoon je dagelijkse hydratatie bijhoudt. De verse vruchten, agavesiroop en dat beetje zeezout werken niet alleen samen voor een heerlijke smaak, maar zorgen ook voor die essentiële vitamine C en elektrolyten waar je lijf naar smacht. Deze zelfgemaakte elektrolytendrank belooft niet alleen te hydrateren, maar draagt ook bij aan het herstel van elektrolyten die je lichaam verliest bij pittige activiteiten. Volg simpelweg de onderstaande stappen en ontdek een makkelijke en voedzame manier om jezelf te hydrateren en weer op te peppen.

Hoe maak je een zelfgemaakte electrolytendrank?

Zelf je eigen electrolytendrank maken is super simpel. Neem 4 kopjes water en mix het met 1/4 kopje vers sinaasappelsap en 1/4 kopje vers limoensap in een ruime kan. Voeg dan 2 eetlepels agavesiroop toe voor wat natuurlijke zoetheid en een beetje extra energie. Om je elektrolyten een boost te geven, roer je er 1/4 theelepel zeezout doorheen. Zet de kan in de koelkast en houd je zelfgemaakte electrolytendrank lekker koel. Shake het mengsel goed door voor je het opdrinkt, zodat alle smaken mooi samenkomen. Met dit makkelijke recept zet je in een handomdraai een verfrissende drank op tafel, die niet alleen hydrateert maar ook je lichaam voorziet van waardevolle vitaminen en elektrolyten voor een top herstel.

Ingrediënten

 • 4 kopjes water
 • 1/4 kopje vers sinaasappelsap
 • 1/4 kopje vers limoensap
 • 2 eetlepels agavesiroop
 • 1/4 theelepel zeezout

Bereidingswijze

 1. Meng het water, sinaasappelsap en limoensap in een grote kan.
 2. Voeg de agavesiroop en het zeezout toe en roer goed door.
 3. Bewaar de drank in de koelkast en schud voor gebruik.

Tips

 • Je kunt de hoeveelheden naar wens aanpassen.
 • Voeg voor een extra frisse smaak wat munt of citroenmelisse toe.
 • Als je een veganistische of glutenvrije versie wilt maken, kun je de agavesiroop vervangen door honing of ahornsiroop.

Deze electrolytendrank bevat vitamine C uit het sinaasappelsap en limoensap en agavesiroop voor wat extra energie. Het zeezout bevat elektrolyten zoals natrium en kalium om je lichaam te helpen bij het herstellen van elektrolyten die verloren gaan tijdens het zweten tijdens het sporten.

Reacties
Categorieën