Groentemix spruit, pompoen, pecan
Recepten
Recepten
1 min

Feestelijk receptenboekje: Vegan kerstmenu

1 min

Tijdens de feestdagen draait alles om samenzijn, plezier en, natuurlijk, lekker eten. En dat kan allemaal zonder dat het ten koste gaat van de dieren. Gelukkig kiezen steeds meer mensen ervoor om de feestdagen te vieren met een bewuste en compassievolle benadering, vooral als het gaat om voeding. In dit artikel delen we inspiratie voor een diervriendelijke kerst: Een e-book met een plantaardig kerstmenu van Compassion in World Farming.

Wat is Compassion in World Farming?

Compassion in World Farming staat bekend om haar toewijding aan het verbeteren van de levensomstandigheden van dieren in de landbouw, zoals varkens, koeien, kippen, konijnen en andere dieren die worden gebruikt voor hun vlees, melk en eieren. Tijdens de feestdagen wordt het belang van onze steun aan diervriendelijke initiatieven des te groter. Ontdek hoe deze organisatie een positieve impact maakt en hoe ook jij kunt bijdragen aan een beter leven voor de miljoenen dieren in de vee-industrie.

CIWF logo

Waarom een plantaardig feestmenu?

In een wereld waarin steeds meer mensen streven naar bewuste en duurzame keuzes, wilden we een bron van inspiratie bieden voor degenen die tijdens de feestdagen een diervriendelijk en milieubewust alternatief zoeken. Het menu is samengesteld uit een verzameling van heerlijke en toegankelijke recepten met de smaken van deze tijd van het jaar, zonder het gebruik van dierlijke producten.

Waarom kiezen voor diervriendelijk eten

  • Je draagt bij aan een wereld waarin dieren met respect behandeld worden;
  • Traditionele feestmaaltijden hebben vaak een grote milieu-impact. Met dit plantaardige kerstmenu streven we ernaar om de bewustwording te vergroten over de ecologische voetafdruk van voeding en bieden we een groen en diervriendelijk alternatief die beter is voor mens, dier én planeet;
  • Door recepten te kiezen met ingrediënten die makkelijk te verkrijgen zijn en simpele bereidingswijzen, willen we laten zien dat kiezen voor een diervriendelijk menu tijdens de feestdagen écht te doen is voor iedereen. Ook als jouw kookkunsten beperkt zijn.
  • De samenwerking met Compassion in World Farming benadrukt ons streven naar een wereld waarin dierenwelzijn vooraan staat. Samen willen we jou inspireren om meer diervriendelijke keuzes te maken.

Van een lekker hoofdgerecht, tot een dessert met maar 3 ingrediënten, ieder recept uit dit plantaardige menu bestaat uit makkelijk verkrijgbare ingrediënten en is simpel te bereiden.

Ontdek het menu >>

Reacties
Categorieën