Recepten
Recepten
2 min

De perfecte vegan rendang met jackfruit

2 min

Rendang, maar dan vegan!

Ben je dol op de rijke, intense smaken van rendang, maar wil je liever geen vlees eten? Geen nood! Met dit recept maak je een verrassend lekkere vegan rendang met jackfruit.

Jackfruit is een tropische vrucht met een vlezige textuur die perfect past in dit gerecht. De authentieke indonesische kruiden, zoals kokosmelk, citroengras, gember en sambal, geven de rendang zijn kenmerkende smaak. Dit recept is eenvoudig te maken en geschikt voor iedereen, of je nu veganist bent of niet. Probeer het zelf en laat je verrassen door de heerlijke smaken!

In dit recept:

  • Alle ingrediënten die je nodig hebt.
  • Stap-voor-stap instructies om de perfecte vegan rendang te maken.
  • Een antwoord op de vraag waarom je jackfruit moet afspoelen.
  • En of je de rendang ook kunt invriezen.

Ben je er klaar voor? Lees dan snel verder voor het complete recept!

Ingrediënten

  • 100 g sjalotten
  • 2 stengels citroengras
  • 4 cm verse gemberwortel
  • 3 tenen knoflook
  • 75 g cashewnoten
  • 2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
  • 1½ tl gemalen komijn
  • 1½ tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gemalen kaneel
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • ½ tl chilivlokken
  • 2 blikken Fairtrade Original Young Jackfruit in blik
  • 2 el olie
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml kraanwater
  • 3 el ketjap manis
  • 7.5 g verse koriander

Bereidingswijze vegan rendang

  1. Snijd de sjalotten in parten. Verwijder de droge stelen van het citroengras (bewaar dit wel) en snijd het zachtere deel in grove stukken. Schil de gember en snijd in stukken. Doe samen met de knoflook, cashewnoten en alle specerijen in de keukenmachine en pureer tot een pasta. Spoel de jackfruit af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd grof in de lengte.
  2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de currypasta 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de jackfruit toe en bak nog 2 min. mee. Voeg de kokosmelk, het water, de ketjap manis en de achtergehouden stengels citroengras toe en laat met de deksel op de pan 45 min. stoven.
  3. Neem de deksel van de pan en laat nog 15 min. inkoken. Breek eventueel met een pollepel grotere stukken jackfruit in kleinere stukken. Verwijder de stengels citroengras, breng verder op smaak met zout. Snijd de koriander grof en verdeel vlak voor het serveren over de rendang.

Enjoy de vegan jackfruit rendang!

Kun je Rendang van Jackfruit Invriezen?

Absoluut! Een slimme keuze voor die dagen waarop je snakt naar een snelle, hartverwarmende maaltijd. Rendang van jackfruit behoudt zijn heerlijke smaken perfect in de vriezer. Zorg ervoor dat je het luchtdicht verpakt om de versheid te behouden. Op die manier heb je altijd een voedzame optie binnen handbereik, zelfs op de drukste dagen.

Waarom Moet Je Jackfruit Afspoelen?

Deze stap is van belang voor de smaak en textuur van je gerecht. Door jackfruit af te spoelen verwijder je het overtollige zout en eventuele conserveermiddelen die worden gebruikt tijdens het inblikken. Hierdoor krijg je een schone, neutrale basis waarop de authentieke indonesische smaken van de rendang volledig tot hun recht kunnen komen.

Reacties
Categorieën