Scrambled tofu is de eiwitrijke lunch waar jij naar zoekt

Scrambled tofu, ook wel bekend als de vegan vervanger van scrambled eggs. Net even anders, maar toch heel lekker. Ik vind scrambled tofu echt een uitkomst, omdat naast dat het fijn is voor de variatie, het ook super eiwitrijk is. Iets wat ik als fanatieke sporter natuurlijk heel fijn vind!

Er zijn heel veel verschillende manieren om scrambled tofu te maken en je kunt dan ook eindeloos variëren als het gaat om de marinade. Ik kies zelf meestal voor een combinatie van kerrie, knoflook en sojasaus. Wat mij betreft de ideale combinatie voor een flinke portie vegan ei. Bestrooi dit met wat kala manak en smullen maar!

Ingrediënten voor 2 porties

  • 1 blok stevige tofu
  • 2 bosuitjes
  • 2 knoflooktenen
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2-3 el sojasaus
  • 1 el ketjap
  • Chilipoeder naar smaak
  • Groenten die je lekker vindt

Recept scrambled tofu met groenten

  1. Snijd en droog het blok tofu. Klik hier voor meer informatie over het bereiden en marineren van tofu.
  2. Snipper ondertussen een rode ui en pel en pers de knoflook.
  3. Doe de sojasaus, ketjap, geperste knoflook en de kerriepoeder in een kom.
  4. Verkruimel of snijd de tofu en voeg deze toe aan de marinade.
  5. Verhit een grote scheut olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui.
  6. Als de ui glazig wordt, kun je de gemarineerde tofu toevoegen. Proef na een aantal minuten en breng de tofu evt. verder op smaak.
  7. Voeg de bosui toe aan de tofu en bak dit nog een aantal minuten tot de tofu bruin wordt.

De tofu scramble kun je eten met wat gewokte groenten voor een wat caloriearmere, maar vullende lunch. Daarnaast is de scramble natuurlijk ook heerlijk op geroosterd brood met wat hummus!

Tip: Op zoek naar de echte eismaak? Bestrooi de scramble dan met kala manak. Dit is Indiaas zwart zout en wordt ook wel de vegan vervanger van ei genoemd.