Eiwitrijk broodbeleg: Vegan kip kerrie salade

Broodbeleg kan nogal eens een struggle zijn als je net begint met plantaardig eten. Na een tijdje komt de hummus je vaak ook wel de neus uit en ben je wel toe aan wat anders. En daarnaast, je bent eigenlijk gewoon op zoek naar een eiwitrijk alternatief voor de bergen kipfilet en magere tonijn die je eerder op jouw boterham at. Hoe kom je anders aan je eiwitten als je zoveel sport?

Eiwitrijk broodbeleg coming for you

Een tijdje geleden ontdekte ik de plantaardige stukjes van Peasmaker. Deze plantaardige stukjes zijn echt bizar eiwitrijk en ook nog eens helemaal zonder toegevoegde rotzooi. De stukjes bestaan uit erwteneiwitconcentraat (79,8%), tuinboneneiwitconcentraat (19%) en zout (1,2%). 

Eerder maakte ik er al eens een Thaise curry mee en nu dan ook een vegan kip kerrie salade. Dat moest ik natuurlijk eens proberen! Geen stukjes in huis? Dan kun je ook voor plantaardige kipstukjes kiezen!


Ingrediënten voor een grote portie

  • 25 gram Peasmaker stukjes (onbereid)
  • 2 el vegan mayonaise 
  • 1 a 2 el plantaardige yoghurt
  • 1 bosui, in ringetjes gesneden
  • 50 gram edamame boontjes
  • 0,5 tl kerriekruiden 
  • 0,5 tl uienpoeder
  • zout & peper
  • 10 gram pompoenpitten
  • evt. chilipoeder

Zo maak je een portie van dit eiwitrijke beleg

  1. Bereid de Peasmaker stukjes volgens de beschrijving op de verpakking.
  2. Meng ondertussen de kruiden, mayonaise en yoghurt door elkaar. Snijd de bosui in ringetjes.
  3. Hak de stukjes klein en voeg hieraan het mayonaise mengsel toe. 
  4. Voeg ook de edamame en bosui hieraan toe. Meng goed door elkaar!
  5. Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat water toe als je de salade te dik vindt.
  6. Rooster ondertussen in een droge pan de pompoenpitten. 

Rooster brood en beleg met de vegan kip kerrie salade en pompoenpitten! Superlekker met wat plakjes komkommer voor de frisheid.


Macro's voor 1 portie

Calorieën: 238 | Koolhydraten: 10,7 gram | Eiwitten: 19 gram | Vetten: 13,3 gram